Let op: voor de volgende data kun je de tour niet meer reserveren: 22 & 29 juni, 6, 12, 13 & 20 juli.

Ontdek het perfecte cadeau voor je vriendin met Smaakverkenners

Het vinden van het perfecte cadeau voor je vriendin kan een uitdaging zijn. Je wilt iets bijzonders geven, iets wat haar verrast en blij maakt. Zoek niet verder, want Smaakverkenners biedt de ideale oplossing, namelijk een onvergetelijke culinaire stadstour door het prachtige Deventer. Ontdek waarom een cadeau van Smaakverkenners het perfecte geschenk is voor je vriendin voor elke gelegenheid, of het nu gaat om een verjaardag, jubileum of zomaar een speciale verrassing.

 • Duur: 3/4 uur
 • Inclusief koffie & gebak
 • Inclusief lunch bij The Lemon Tree
 • Inclusief Gin Tonicje (ook alcoholvrij)
 • Inclusief wijnproeverij
 • Verrassend spelelement
Activiteit spel stadstour

Wat is Smaakverkenners?

Smaakverkenners is meer dan zomaar een stadstour; het is een culinaire ontdekkingstocht door de historische stad Deventer. Tijdens deze unieke ervaring wordt ze meegenomen langs de meest verfijnde smaken en verborgen culinaire parels die de stad te bieden heeft, zoals The Lemon Tree, Keizerskroon, PYK Slyterij, Huis Vermeer, Carlos in Huis, Holy Cow! en Finch Boutique Hotel. Het avontuur en het culinaire genot staan centraal, terwijl ze de stad ontdekt op een manier die ze nergens anders zal vinden. Smaakverkenners richt zich op authentieke ervaringen, waarbij lokale gerechten en specialiteiten bereid met vakmanschap en liefde de hoofdrol spelen.

Wat kost de Smaakverkenners stadstour?

De Smaakverkenners stadstour kost €99. Eén box is geschikt voor twee personen, dus als je gelukt hebt, kun je zelf ook genieten van deze unieke ervaring. Alle drankjes en hapjes zijn inbegrepen bij deze stadstour. De box kan na het lopen van de stadstour weer worden ingeleverd bij PYK Slyterij tegen een leuke voucher. Wanneer ze de stadstour helemaal heeft gelopen, onthult er een leuke puzzel in de box. Lost ze het spel op? Dan maakt ze ook nog eens kans op een leuke prijs!

Hoe werkt Smaakverkenners?

Het concept van Smaakverkenners is eenvoudig maar effectief. Wanneer je een Smaakverkenners stadstour besteld voor je vriendin kun je ervoor kiezen om de box thuis te laten bezorgen voor € 7,95. In de box ontvangt ze een zorgvuldig samengestelde route die haar langs verschillende culinaire hotspots in Deventer leidt. Ook zitten er in de box diverse vouchers die je tijdens de stadstour kunt inleveren bij de deelnemende winkels en restaurants.

Hoe geef je de Smaakverkenners cadeau aan je vriendin?

Een Smaakverkenners stadstour is het perfecte cadeau voor je vriendin. Je kunt eenvoudig een box aanschaffen via de Smaakverkenners website. Hierbij kun je aangeven om de box thuis te laten bezorgen, zodat je de box fysiek aan je vriendin kunt geven. Het is ook mogelijk om de box op de dag wanneer de stadstour gelopen gaat worden op te halen. Zo blijft het nog even een verrassing voor je vriendin wat er in de box zit. Na het bestellen ontvang je een mail waarop je een dag en een tijd kunt reserveren waarop ze de stadstour gaat lopen. We raden aan om de stadstour van woensdag tot en met zaterdag tussen 11:00 en 17:30 uur te lopen in verband met de openingstijden van deelnemende de winkels en restaurants. Het cadeau is niet alleen origineel, maar ook persoonlijk, aangezien je haar een ervaring geeft die ze niet snel zal vergeten.

Wat kan je vriendin verwachten van Smaakverkenners?

Een stadstour met Smaakverkenners is een onvergetelijke reis door Deventer. Verwacht een mix van cultuur, geschiedenis en natuurlijk heerlijk eten. De stadstour is zorgvuldig samengesteld om haar kennis te laten maken met de rijke culinaire tradities van de stad. Ze zal genieten van verhalen van lokale culinaire ondernemers en proeven van de beste gerechten die Deventer te bieden heeft. Bovendien is er de mogelijkheid om de stad op je eigen tempo te ontdekken, waardoor je echt kunt genieten van elke stop.

Met Smaakverkenners geef je een cadeau dat meer is dan alleen een geschenk; je geeft een ervaring die je vriendin nog lang zal bijblijven. Verwen je vriendin met een culinaire ontdekkingsreis en laat haar de verborgen parels van Deventer ontdekken. Bestel de Smaakverkenners stadstour gemakkelijk online en verras je vriendin.

Smaakverkenners Box

0 recensies
 • Duur: 3/4 uur
 • Inclusief koffie & gebak
 • Inclusief lunch bij The Lemon Tree
 • Inclusief cocktail (ook alcoholvrij)
 • Inclusief wijnproeverij
 • Verrassend spelelement
 • Gratis afhalen bij de start van de tour of binnen 2 dagen in huis.
 • Aanbevolen dagen om te lopen: woensdag tot en met zaterdag (i.v.m. openingsdagen highlight locaties).
 • Afhalen van de box kan bij restaurant The Lemon Tree aan de Lange Bisschopstraat 4 in Deventer.

Veelgestelde vragen

Zit er een wedstrijdelement in de tour?

Er is geen wedstrijdelement met tijdsdruk in deze tour. Wel zit er een opdracht in verwerkt. Wanneer deze opdracht goed wordt uitgevoerd, maak je kans op een leuke prijs.

Wat is er inbegrepen?

Voor de tour krijg je de Smaakverkenners box. Deze zit vol verrassingen! Om alvast een klein voorproefje te geven; er is onder andere een culinaire lunch inbegrepen, en heerlijke hapjes en drankjes op de leukste locaties.

Hoe lang duurt de tour?

Gemiddeld 4 á 5 uur waarbij je gemiddeld 5 kilometer loopt. Je kunt altijd pauze nemen en verder gaan wanneer je wil. Je hoeft de tour ook niet in een dag af te maken. We zouden het wel aanraden natuurlijk.

Met wie kan ik de tour doen?

Dat is helemaal aan jou! Met een vriend(in), vader/moeder, broer/zus, neef/nicht of collega – alles kan.

Is de tour ook leuk als je bekend bent in Deventer?

Jazeker! Wij zijn op zoek gegaan naar de leukste/onontdekte plekjes in de stad. Daarnaast worden je smaakpapillen geprikkeld tijdens de culinaire onderdelen van de tour. Je komt dus altijd wel iets leuks of lekkers tegen!

Kan je de tour op de fiets doen?

De tour kan niet op de fiets gedaan worden, de meeste paden zijn alleen bestemd voor voetgangers.

Voor hoeveel personen is de box geschikt?

De box is geschikt voor 2 personen. Echter kan er een extra personen worden toegevoegd aan een box (zie bestel pagina). Zo is de tour ook beschikbaar voor oneven aantallen.

Wat kan ik na de tour met de box doen?
Daarnaast is het mogelijk om bij de laatste stop de box in te leveren voor hergebruik. Omdat je hiermee duurzaamheid stimuleert ontvang je €5 korting op je aankoop bij PYK Slyterij.
Kan er rekening gehouden worden met allergieën voor de lunch?

Uiteraard kan er wel rekening gehouden worden met allergieën, dit graag minimaal een dag voor het lopen van de tour doorgeven of aangeven bij je reservering.

Jullie adviseren de tour op woensdag t/m zaterdag te lopen, wij zouden het graag op zondag willen doen. Is dat een groot probleem?

Ons advies is inderdaad om de tour op woensdag, donderdag, vrijdag of zaterdag te lopen. Dit is omdat op deze dagen alle partners/stops die meewerken aan de tour geopend zijn, op deze manier haal je de meeste waarde uit de Smaakverkenners box en tour. Op zondagen zijn de meeste partners gesloten, dan is het bijvoorbeeld niet mogelijk om de inbegrepen lunch te nuttigen.

Ik geef de box cadeau dus ik kan nog geen datum doorgeven, wat moet ik nu doen?

Wat leuk dat je de box cadeau gaat geven! Dit is geen enkel probleem. In de bevestigingsmail zit een link voor het doorgeven van de datum. Deze link/mail kan doorgestuurd worden naar de ontvanger van de box. Zo kan diegene zelf een datum bepalen. 

Wanneer kan ik de box ophalen?

De box kan opgehaald worden op dinsdag t/m zaterdag tussen 11:00 en 17:00 uur aan de Lange Bisschiopstaat 4 te Deventer. 

Kan ik de tour met een groep doen?

Ja, dat kan zeker! Houd er rekening mee dat er per 2 personen 1 box aangeschaft moet worden. Mocht je met een groep zijn in de vorm van een groepsuitje met meer dan 10 personen, neem dan gerust contact met ons op. We kunnen dan samen kijken naar eventuele mogelijkheden op maat.

Moet je de tour op de dag lopen dat je de box koopt?

Nee, dat hoeft niet. Je kunt de tour lopen op de dag dat het voor jou uitkomt. Wij raden aan om de route te lopen op: woensdag, donderdag, vrijdag of zaterdag omdat op dat moment de meeste winkels en horeca geopend zijn.

Waar is de startlocatie?

Lange Bisschopstraat 4, 7411 KK te Deventer.

Voor welke leeftijden is de tour geschikt?

In principe voor alle leeftijden, het advies is vanaf 18+.

In welke talen is de tour/box beschikbaar?

Tot op heden is Smaakverkenners alleen in het Nederlands beschikbaar, we zijn bezig met het ontwikkelen van een Engels- en Duitstalige tour/box.

Waarom kost een box € 99,- (of € 49,50 p.p.)?

De box kost €99,- oftewel € 49,50 p.p. omdat de tour vele lekkernijen en een volledig uitgestippelde route bevat. Daarnaast is er een culinaire lunch inbegrepen. Kortom, je bent bijna een halve dag volledig voorzien voor slechts 49,50,- per persoon, koopje dus ;). 

Waar kan ik de box ophalen?

Je kunt de box ophalen op de Lange Bisschopstraat 4, 7411 KK te Deventer. Dit is tevens de startlocatie van deze tour.

Mijn vriendin is zwanger kan hiermee rekening gehouden worden?

Dat kan, geef bij aankomst bij de partners aan dat je graag iets alcohol vrij wil.

Moeten we zelf de restaurants reserveren?

Nee dat is niet nodig. Wanneer je een box besteld ontvang je een bevestigingsmail met daarin een link voor het doorgeven van een datum. Op deze manier zorgen wij er voor dat alle partners op de hoogte zijn van jullie komst.

Moet ik de box voorafgaand aan de tour in huis hebben?

Het is in principe niet nodig om de box voorafgaand aan de tour in de huis te hebben. De startlocatie en de ophaallocatie van de box zijn hetzelfde. Daardoor kun je eenvoudig de box in ontvangst nemen en daarna gelijk starten met het lopen van de tour.
Mocht je de box cadeau geven, dan is het uiteraard leuk om de box fysiek te kunnen overhandigen aan de ontvanger ;).

Mag de hond mee tijdens het doen van de tour?
Voor het buiten deel van de tour is een hond zeker welkom.
Echter zijn honden binnen bij onze partners niet wenselijk. Dit in verband met hygiene. Uiteraard gelden er uitzonderingen voor hulphonden. 
Hoe kan ik een datum reserveren?

Een datum reserveren kan via een link die je ontvangt in de bevestigingsmail na het bestellen van de box. Het reserveren van een datum kan tot 24 uur van tevoren. Staat jouw geplande datum dicht? Neem dan even contact met ons op voor de mogelijkheden.